Facebook Hesabı Nasıl Silinir?

facebook hesap silmek
Facebook hesabınızı silmek için ve tekrar olarak açılmayarak kalıcı silme yapmak istiyorsanız dikkatli olmanız gereken bazı konular bulunmaktadır. Hesabınızı kalıcı olarak mı silmek istiyorsunuz yoksa geçici süreliğine mi kalıcı olarak silmeniz durumunda belirli bir süre sonunda facebook hesabınıza erişemeyeceksiniz. Dondurmanız durumunda her yerde kapalı durumda gözükecek ama tekrar aktif edebileceksiniz.

Facebook Hesabını Silme

Hesabınızı silme istemeniz durumunda hesabınıza bağlı olan bir çok şeyi kaybedeceksiniz ilk olarak bunu unutmamanız lazım. Facebook hesabınıza bağlı olan; sayfaları, grupları ve uygulamaları vb. bir çok verileriniz hesabınızı kalıcı olarak silerseniz yanında bunlarda silinecektir. Kalıcı olarak silme işlemi Facebook’ta belirli bir süreye göre yapılmaktadır. Bu kuralı koymalarının ana sebebi, bir anlık hırsla silmek isteyenlerin geri hesabını alabilmelerini sağlamak. Bu silme işlemi 15 gün sürmektedir ama silme işleminizi başlattığınız an hesabınız silme işlemlerine koyulacak ve hiçbir yerde gözükmeyecektir.

Facebook Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir?

  • İlk olarak facebook hesabını silmek için https://www.facebook.com/help/delete_account linkine gidiyoruz.
  • Karşınıza silme ekranı çıkacaktır bu ekranda; alternatifi olarak hesabınızı dondurabileceğiniz, hesabınızı silmeden verilerinizi yedeklemek amacıyla belgeleri indirebileceğiniz, facebook sayfalarınızın yöneticileri ayarlarını düzenleyebileceğiniz, hesabınıza bağlı olarak bulunan uygulamaları yönetebileceğiniz butonlar çıkacaktır. Bu işlemlerden istediğinizi hesabınızı silmeden önce yapabilirsiniz. Eğer hesabınızı silmek istiyorsanız; Sağ altta mavi buton olarak bulunan “Hesabı Sil” butonuna tıklamalısınız
  • Hesabı sil işlemini gerçekleştirdiğiniz sizden tekrar şifreniz istenecektir bu ekrana şifrenizi girerek silme işlemini kolaylıkla başlatabilirsiniz.

Hiç yorum yok: