Cache Önbellekleme Blogger Site Hızlandırma

blogger cache
Site hızı artık Google için vazgeçilmez bir konumda. Çalışmalarının ve kullanıcıları bilgilendirme üzerine özgün içerik ve site hızı konusunda kesinlikle noktayı koyup, bunları istiyorum diyor. Blogger kullanıcıları çoğu zaman kaynak kodlarında sıkıntı çekebilmekteler. Aslında işin aslı öyle değil. Google’nin muhteşem bir alt yapıda barındırdığı Blogger (Blogspot) herşeyi ile ayarlanmış durumda iken sizlere sadece ufak kodlar ile düzenlemek kalıyor. Bu makalede değineceğim nokta ise, Blogger cache önbellekleme nasıl yapacağınız hakkında.

Cache Önbellekleme Nedir?

Sitenizin açılış hızlarını birçok kodlama yapısı etkileyebilmektedir. Bunların arasında en çok Javascript, CSS yavaş site açılışı sebebi iken büyük boyutlardaki resimler de site hızını etkiler. Kullanıcılar sitenizde gezinir iken bu dosyalar her defasında tekrar çağırılmaktadır. Bu ise dolaylı yoldan site hızını düşürmekle birlikte kötü kullanıcı deneyimi yaşatmaktadır. Burada araya cache önbellekleme giriyor. Sitenize cache uygulaması yaparak, bu dosyaları önbelleklersiniz. Kullanıcılar sayfalar arasında gezindiğinde bu sefer çağırılan içerikler sadece yazılar olmaktadır ve bu da hızlı kullanıcı deneyimi sağlamaktadır.

Blogger Cache Önbellekleme Nasıl Yapılır?

1- Blogger (Blogspot) panelinizde Tema – HTML’yi düzenle butonuna tıklayın.
2- <head> kodlarının hemen altına aşağıda bulunan kodları ekleyin.
<include expiration='7d' path='*.css'/>
<include expiration='7d' path='*.js'/>
<include expiration='3d' path='*.gif'/>
<include expiration='3d' path='*.jpeg'/>
<include expiration='3d' path='*.jpg'/>
<include expiration='3d' path='*.png'/>
3- Daha sonra kaydet demeniz yeterli olacaktır. Sitenizin artık js, css, jpg, png, gif dosyaları önbellekten sunulmaya başlanacak, daha hızlı kullanıcı deneyimleri sunacaksınız.

Hiç yorum yok: