Google Arama Konsoluna Hız Güncellemesi Geldi

site hızı
Search console site hızı ile ilgili bir güncelleme geleceği bekleniyordu. Önbaşvuruları alınan ve yaygınlaştırılmaya başlanan Hız raporları deneysel olarak webmaster konsolunda yerini aldı.
Birçok makalemde Google’nin site hızına çok değer verdiğine dair değinmiştim. Mayıs ayında ortaya çıkan bu rapora ilk olarak başvurular alındı. Önbaşvuru ile kabul edilenlere ilk dağıtımlar yapmaya başlanır iken şimdi herkes için sunulmaya başlandı. Bu rapor sayesinde artık mobil de ve masaüstünde sitenizin açılış hız raporlarını görebileceksiniz.
Detaylara kısaca değinmek gerekir ise;
-Sitenizin her sayfası için açılış hızlarına tek tek değinerek ayrıntılar sunacak.
-Yavaş site açılış hızına sahip sayfalarınız bildirilerek ilgili sayfalarda düzenlemeler yapabileceksiniz.
-Ortalama hızdaki açılış içinde ayrı rapor alan sekmede hızlı olan sayfalarınızda bildirilecek.
hız deneysel

Neden Dikkate Almalısınız?

Önceleri de değinmiş olduğum gibi Google’de ilk sayfada çıkmak için site hızı vazgeçilmez bir konumda. Bu verilere dair bilgileri webmaster ile site sahiplerine sunması ise web sayfa sahibi kişilerin işlerini daha da kolaylaştırmak. Sitenizin açılış hızlarını düzeltmeniz sizlerin yapabildiği optimizasyonlarına bağlı olarak gelişen bir konu olacak. Gzip sıkıştırmaları, Cache bellekleme, Resim optimizasyonu gibi bir çok konu site hızınıza dair etkilerde bulunabilmektedir. Artık bu ayarları yapmanız gerekecek.

Hiç yorum yok: