En İyi Yabancı Diziler, Yabancı Dizi Önerileri

Vikings

Vikings Sıradan bir çiftçi olan Ragnar Lothbrok zaman ile Cesur bir savaşçı halini almaktadır. Dizimiz sekizinci yüzyılda İskandinav ülkelerinde geçmektedir. Ragnor’un savaş tanrısı olan Odin’in soyundan geldiğine inanılmaktadır. Dizimizde bir yandan Vikinglere ait kültür ve yaşam biçimlerini görür iken, Ragnor’un acıması ve cesaretli askerleri işle denizlere karşı mücadelelerini dizide görebilirsiniz. En iyi drama yabancı dizileri arasında bulunan Vikingler, Avrupa gerçek efsanelerini konu almaktadır.

Messiah

Messiah Kamu düzenini bozmakta olan bir adam (Mehdi Dehbi) ve izini süren bir CIA Ajanı Eva Geller (Michelle Monaghan) bulunmaktadır. Eva, Mehdi’nin kökenini araştırmaktadır. Mehdi ise bir yandan kendisinin mucizeleri yarattığına inanan, kendi müritlerini toplamaktadır. Mehdi, küresel medyanın da ilgilisini çekmekte ve ün kazanmaktadır. Bir yandan Mehdi’nin izini sürmekte olan CIA Ajanımız Eva Geller bu adamın gerçekten mehdimi yoksa dünyanın düzenini bozmaya çalışan sahtekar birisi mi olduğunu anlamaya çalışır. Dizi sürekliyi bir hal alır iken diziye; İsrailli istihbarat görevlisi, Texaslı bir vaiz ile kızı hatta Filistinli bir mültecide dahil olmaktadır. En iyi yabancı dini diziler arasında yer alan dizilerdendir.
Güncelleme: Fazlası ile ilgi gören Messiah dizisi izleyicilerini ikiye bölmüş konumda iken Netflix’ten ani bir karar ile Messiah için iptal kararı çıktığı duyuruldu.

Game Of Thrones

Game Of Thrones Dilimize Taht Oyunları olarak geçen diziyi duymayan kalmamıştır belki de. En iyi yabancı fantastik diziler arasında alan dizide, kış ve yaz ayları olması gerekenden oldukça fazla ve uzun sürmektedir. Bu uzun zaman dilimi bir diyarda geçmekte, bu diyarda ise dizi isminden de anlaşılacağı üzere krallıklar bulunmaktadır. Deli kral olarak tanınmakta olan Eddard Stark’ın tahta geçmesi ile fantastik dizimiz başlar ve bundan sonra ise hiçbir şey göründüğü gibi olmaz. Dünya’da en çok izlenen yabancı dizi olan Game of Thrones, dizi tarihinin en çok izlenen dizisi olmayı da başarmıştır.

The Witcher

The Witcher Rivyalı Geralt, bir canavar avcısıdır. İnsanların canavarlardan daha acımasız ve zalim olduğu bir gezegende hayatta kalarak kendisine yer edinmeye çalışan Geralt’ı kaderi, olağanüstü güçlü bir büyücü ve sırrı bulunmakta olan güzel bir prenses ile karşılaştırır. Dengelerin kaybolduğu ve düzenin bulunmadığı gezegende üçü birlikte yollarını çizmektedirler. En iyi fantastik yabancı diziler arasında yer alan yapıt sizi ekran başına kitleye bilecek bir senaryoya sahip.

The Walking Dead

The Walking Dead En iyi yabancı zombi dizilerinden olan The Walking Dead, dünyada zombi salgını oluşması sonucunda dünyada bitmiş olan ve durmuş olan hayatı canlandırır iken hayatta kalmış sağ olan bir parça insan yaşamak için mücadeleler vermektedir. Şerif Yardımcısının çevresinde toplanarak yaşamak için mücadeleler veren bu insanlar, zombilerden kaçmakta ve hayata tutunmaya çalışmaktadır.

La Casa De Papel

La Casa De Papel İnsanlık tarihinin gelmiş geçmiş en büyük soygununu izlemeye hazırlanın. Hayattan beklentileri bulunmayan ve ayrı ayrı karakterlere sahip olan sekiz kişiyi çok gizemli birisi olan profesör bir araya getirmiştir. Aylarca yapılan soygun analizleri, atacakları her adamlarını hesaplama, çok fazla rehineler ile birlikte kendilerini İspanya Kraliyetine ait olan Darphaneye kilitlemeleri ile birlikte yabancı dizide heyecanlar doruğa çıkmaktadır. Bu yaptıkları en büyük soygun ile ya her şeyi elde edeceklerdir ya da kaybedeceklerdir.

The Vampire Diares

The Vampire Diares Aylar önce ailesini trafik kazasında kaybeden Elena ve erkek kardeşi Jeremy, yaşamış oldukları bu acı sonrasında hayatlarını sürdürmeye çalışmaktadırlar. Elena çevresinde güzelliği ve zekası ile öne çıkan bir karakterdir. Yaşamış olduğu bu acıyı dışa vurmamaya çalışmaktadır. Bu esnada hayatına vampir kardeşler olan Stefan ve Damon dahil olmaktadır. Elena ile Stefan zaman ile birbirleri ilgi duyarlar ve yabancı vampir dizimiz başlar.

Teen Wolf

Teen Wolf Ormanda ölü kız arayışı içerisinde olan Scott McCall beklenmedik bir anda kurt tarafından ısırılır. Kurt adam tarafından ısırılan Scott McCall sırrını sadece en iyi arkadaşı şerifin oğlu Stilinski ile paylaşır. Kurt adam olduğunu tüm herkesten gizleyen Scott hayatını normal şekilde idame etmeye çalışır. Kurt adam olduktan sonra zorluklar çeken Scott McCall’ın en iyi yardımcısı ise ummadık zamanda ortaya çıkan kurt adam Derek Hale olacaktır.

Sherlock

Sherlock Arthurt Canın Doyle tarafından yazılan kitaptan esinlenerek yapılan Sherlock dizisinde, kahramanımız ile birlikte Dr. John Watson Londra’da oluşan gizli ve sıradışı cinayetleri çözmek için uğraşırlar. Huysuz yapıya sahip olan Sherlock ile insan sevgisi aşırı fazla olan John sürekli bir macera içerisinde olmaktadırlar. Aksiyon, gizem, merak ve komedi yabancı dizisi arıyorsanız, bu kategoriye eklenebilir.

Dominion

Dominion Epik konuları içeren ve olağanüstü drama bulunan yabancı dizimiz Dominion, Gabriel (Cebrail rolü üstlenmiş) ve izinden giden melekler, insanlara savaş açmışlardır. Melekler içerisinde bulunan baş meleklerden olan Michael (Mikail rolü oynuyor) insanlığın yanında meleklere karşı savaşmaktadır. Michael insanlardan gizemli bir kişiyi eğitmiş ve büyütmüştür.

Doctor Who

Doctor Who Rose Tyler ismine sahip olan bir kadın, kendisine Doktor lakabını takmış gizemli bir kişilikle tanışır. Bu tanışma sonrasında Rose Tyler’in hayatı bambaşka bir hal alır. Tyler, çok geçmeden dünyanın ve ailesinin de tehlike altında olduğunu öğrenmiştir. Artık kendisine düşen ise çaresini bulmaktır.

The 100

The 100 Dünya’da 97 yıl önce yaşanmış olan nükleer kıyamet sonucunda Dünya’nın bir kısmı yaşanılmaz bir hal alırken bir yandan ise medeniyetler çökmüştür. Bu kıyamet sonucunda hayatta kalanlar ise 12 uluslararası uzay istasyonun yaşayan 400 kişidir. Zaman ile üç kuşak geçmiştir ve toplam sayıları ise 4000’e yaklaşmıştır. 12 istasyonun bir araya bağlanması sonucu bir yaşam döngüsü sağlanmış ve tek amaç hayatta kalmaktır. İmkanların kısıtlı olduğu bu ortamda idam cezaları ve nüfus azaltma politikası gibi acımasız uygulamalar hayata geçirilmektedir. Mahkumlar arasından seçilmiş olan 100 genç kişi kurban seçilerek Dünya’da yaşamın olup olmadığını anlamak için Dünya’ya sürgün edilir ve dizi başlar.

Prison Break

Prison Break Yapı mühendisi olan Michael, işlemediği bir suçtan dolayı idama mahkum bırakılan abisi Lincoln’u kurtarmak amacı ile tüm yasal yolların tükenmesini farketmesi ile işleri kendi yöntemine çevirir. Kusursuz bir plan ile Michael abisi Lincoln’u kurtarmak amacı ile bir bankayı soyar ve abisini kalmakta olduğu hapishaneye gönderir. Michael’ın hesabında olmayanlar arasında ünlü mafya tetikçisi John Abruzzi, katil T-Bag ve arsız bir gardiyan şefi Brad Bellick bulunmaktadır. Bu kişiler Prison Break dizimizde Michael’in tüm işlerini zora sokacaktır.

Lost

Lost Sidney ile Los Angeles seferini yapmayı planlayan Oceanic Havayollarına ait 815 seferine ait uçak okyanus üzerinde ilerlemekte iken beklenmedik bir anda manyetik bir alana kapılmış ve bir adaya düşmüştür. İlk başlarda sıradan bir yapıda gibi gözüken bu tropik ada kazazedelerin her birinin hayatlarını değiştirecektir. Kazazedelerin adada kalma süreleri uzadıkça her uyandıkları bir günde bir sürpriz ile karşılaşacaktır. Yardım alıp kurtulmak için elinden geleni yapan kazazedeler yaşadıkları adada ormanın içinden gelen bilinmedik ada sakinleri, kara bir duman, silahı bulunan bir Fransız kadın, üniformaları olan iskeletler gibi bir çok cevapsız sorulara sahip görüntüler ile karşılaşacaktır. Lost yabancı dizisi gizem ve merak içeren en iyi yabancı dizilerdendir.

Mr. Robot

Mr Robot Hack kelimesini çoğumuz hayatımızda duymuşuzdur. Ama bu yabancı dizide bambaşka ele alınıyor. Bir kişi düşünün sabahları siber güvenlik uzmanı olarak çalışan geceleri ise kendi kurallarını belirleyen bir hacker, o kişi Elliot. Elliot antisosyal hayat yaşayan, paranoylaşmış ve çok düşünen bir kişi. Bir grup tarafından kendisine teklif gelmesi üzerine Elliot’un hayatı çok farklı bir hal acaktır. Bilişim ve teknoloji meraklısı kişilere hitap edebilecek bir yabancı dizi.

Black Mirror

Black Mirror Her sezon ve bölümünde farklı konuları ele alan yabancı dizi her sezonunda farklı bir yapım haline dönmektedir. Farklı oyuncular, farklı yönetmenler ve farklı senaristler ile konusu ve çekimi sürekli olarak değişmektedir. Kara ayna anlamına gelen Black Mirror, ileri teknoloji ile evreni keşfetmekte olan bir antoloji dizisidir.

Dexter

Dexter İnce ruhlu bir katil ve Miami şehrinde meydana gelen cinayetlerin geçmişini araştıran bir kan uzmanı. Adaletin bittiğine inanan ve adaletsiz Dünya’ya kendi kurallarına göre adalet getirmeye çalışan acımasız bir katil. O kişi, Dexter. İşinin ehli olan kusursuz bir seri katil olan Dexter Morgan, kötülükleri ve kötülük yapanları yer yüzünden silmek için elinden geleni yapmaktadır.

Breaking Bad

Breaking Bad Geri kalan ömrünüzün iyi yıl olduğunu biliyorsunuz? Hayattaki amacınız ne olurdu? Tüm geçmiş hayatını kurallara göre yaşamış olan Kimya Öğretmeni Walter White, geri kalan ömründe kendisi için çok farklı bir yol haritası çizecektir. Hayatın endişelerini, toplumun dayatmış olduğu sınırları kendi hayatında kaldıran Walter, kendisine yeni bir hayat çiziyor. Kimya bilgisini oyunun kurallarına göre oynamış olan artık tüm kuralları göz ardı ederek uyuşturucu üretmekte ve satmakta olan bir adam olmuştur. Amacı ise sadece kendisi öldükten sonra ailesinin hayatını idame edebileceği miktarda parayı kazanmak.

1 yorum: