Site İçi SEO Nedir? SEO Ayarları Nasıl Yapılır?

Site İçi SEO Nedir?

SEO yani arama motoru optimizasyonu web sayfalarını Google, Bing, Yandex gibi arama motorlarının daha rahat anlaması ve taraması için yapılmakta olan ilk sayfalara çıkmak için yapılmakta olan web site optimizasyonlarıdır. SEO genel olarak site içi ve site dışı seo olarak iki başlık altında incelenmektedir. Konumuz olan site içi SEO çalışması ise arama motorlarının siteyi indexlemesi, indexledikten sonra da ilk sayfalara yükselmek için yapılması gereken site içinde gerek seo kodları düzenlemesi gerekse de makalelerin anahtar kelime düzenlemeleri gibi işlemleri barındırmaktadır. Site içi SEO düzenlemeleri yapılırken dikkat edilmesi gereken birçok noktalar bulunmaktadır. Sizler ile bu makalede site içerisinde SEO nasıl yapılır bunları ele alacağız.

Site İçi SEO Ayarları Nasıl Yapılır?

Site Hızı Olmazsa Olmaz!

Site içi SEO tekniklerinin en önemli adımlarından birisi olan site hızını arttırmaktır. Google’nin en vazgeçilmez maddelerinden birisi. Site açılış hızı kaç olmalı diyecek olursanız Google verilerine göre insanların çoğu 2 saniyeden sonra geç açılan sitelerden geri çıkış yapmaktadır. Sitenizin yavaş olması demesi insanların sitenize girmekte güçlük çekmesi ile beraber sitenizde çıkabileceği anlamına gelmektedir. Gzip sıkıştırma (Javascript, CSS, HTML minify), resim optimizasyonu, cache ön bellekleme gibi site hızlandırma tekniklerini kullanarak web sayfanızın olabildiğince hızlı açılışını sağlayabilirsiniz. Google PageSpeed, GTMetrix, Pingdom site hızı test etmek için size veriler sunabilecek kullanışlı araçlar olacaktır.

Özgün Makale Tartışılmaz!

Özgün ve kaliteli içerik en önemli hususlar arasında bulunmaktadır. Google özgün içerik için kendini tümüyle adapte etmiş durumda. Ne olursa olsun özgün içerikler istemektedir. Google News Haberler durumlarında içerik için istisnai işlemler uygulasa dahi News Kayıtlı sitelerde dahi en azından başlık gibi kısımların değiştirilmesini istemektedir. News kayıtlı olmayan ve normal olarak Google yayın yapan kişiler ise özgün yazmalı. Özgün yazılmamış içerikler sonucunda Google tarafından manuel işlemlere tabi tutulabilirsiniz. Google ilk sırada çıkmak için özgün makalelerinizin arasına anahtar kelimeler ile kullanıcılara kolay bulunabilirliğinizi sağlamayı da unutmayın.

Açıklayıcı Uzun Makaleler İşin Özü!

SEO uyumlu makale yazmanın yanı sıra sitenize açıklayıcı ve uzun bilgiler girin. Kullanıcılar sitenize giriş yaptığında makalenizi okuduğunda istediğini alsın. Kısa ve konu ile alakası olmayan yazılar yayınlamanız hem kullanıcıları rahatsız edecektir hem de siteden hemen çıkışları sağlayacaktır.

Doğru URL Linkleri Kullanın!

Web sayfanıza güzel ve açıklayıcı makaleler girmiş olabilirsiniz ama url uzantısı da önemlidir. Peki seo url nasıl olmalı mı diyorsunuz.
https://www.hacoos.com/kategori/bilgiler/ste-i-seo-nsil-olmli-nsil-dznlnr-nler-yaplr
gibi bir url yerine;
https://www.hacoos.com/2019/10/site-ici-seo
urlsini tercih ettim. Arada bulunan tarihi blogger kullanıcı olduğum için kaldıramıyorum. Eğer ki wordpress kullanmış olsa idim:
https://www.hacoos.com/site-ici-seo
linkini tercih ederdim.

Konu Başlığınıza Anahtar Kelime Ekleyin!

SEO uyumlu başlık en önemli noktalardan birisidir. Başlık uzunluğunun yanı sıra başlığınıza anahtar kelimenizi eklemelisiniz. Konunuz ile alakasız başlıklar kullanmanız arama motorları tarafından yanlış algılanmanızı sağlayacağı gibi üst sayfalara çıkmak amaçlarınızı da ertelemek zorunda bırakacaktır. Anahtar kelime sayısını ise bir tane olarak istisna iki tane kullanmalısınız daha fazlasına çıkmanız durumunda spam durumuna düşebilirsiniz.

Outlink Faydalarından Yararlanın!

Makaleniz ile alakalı dış link vermekten korkmayın. Nofollow linkler kullanarak yazınız ile ilgili sitelere gerekli yönlendirmeleri yapın. Hem kullanıcılara faydalı olacağı gibi hemde botlar dış link vermiş olduğunuz siteyi bildiği için, makalenizin onun ile alakalı olduğunu imleyebilirsiniz.

İlk Paragrafta Anahtar Kelimenize Yer Verin!

SEO uyumlu makale yazmak mı istiyorsunuz? Evet ise yapmanız gereken ilk adımlardan birisi ise; ilk paragrafınızda anahtar kelimeler bulundurmak. Sayfanızı ilk sırada çıkarmak istiyorsanız yapmanız gereken önemli örneklerden birisidir. Makalenizin ilk satırlarında anahtar kelimeler bulundurmanız hem kullanıcıların makalenin devamını okuması için ilgisini çeker iken hem de arama motorları taradığında bu anahtar kelimeler üzerinden web site gösterimlerinizi daha da arttıracaktır.

Schema Yapılarını Kullanın!

Şema kodlarını kullanmayı da unutmayın. Sayfalara arama motorları tarar iken onları schema markup yapıları ile kodlanmış siteniz ile daha anlaşılır hale getirebilirsiniz.

Hiç yorum yok: