Blogger Üye Ol Eklentisi - Üyelik Sistemi

blogger üye girişi
Blogger kullanıcıları sitelerini geliştirdikten sonra sitelerine üyelik sistemi ile üye ol eklentisi eklemek isteyebilir ama maalesef ki burada alternatiflere yönelmek zorunda kalacaksınız. Neden mi? Blogger’da üyelik sistemi diye bir şey yoktur. Üyelerinizi oluşturamamanız demek sitenize üye yapamayacaksınız demek değildir. Blogger bir kişi ve bir topluluk yapısı için Google tarafından kurulmuş bir sistemdir ki bu yüzden adı Blogger olmuştur. Yani Wordpress’teki gibi üye ol, oturum aç, üye girişi, kayıt ol gibi bir sistemi ya da eklentiyi boşuna arama girişiminde bulunmayın. Yapısı gereği üye olmak gibi bir yöntem olmamasından dolayı üyelerinizi oluşturmanız için geriye üç yöntem kalmaktadır. Bunlar:

Blogger’da Yazar Üyeliği Yapmak

Panelinizde Ayarlar » Temel sekmesinde aşağı doğru kaydırır iseniz, İzinler bölümünde blog yazarları bölümü ile karşılaşacaksınız. Buradan istediğiniz kişiye blog yazarlığı hatta yönetici yetkileri verebilirsiniz. Yazarlık üyeliği vermeniz durumunda sadece girişler yapabileceğine ek olarak iletmeliyim ki yönetici yetkileri vermeniz durumunda sizin ile aynı yetkiyi almaktadır, aklınızda bulunsun.

Feedburner Abonelik Sistemi

Sitenizi ziyaret eden kullanıcıları sisteminize Feedburner abonelik ile toplayabilirsiniz. Kişilerin posta adresleri ile kullanılan bu sistem ile kullanıcı kitlenizi oluşturabilir, sürekli etkileşim içerisinde olabilirsiniz.

İzle Widgeti İle Takipçi Toplamak

Bu eklenti ise oldukça basit bir sistemdir, burada ise kullanıcılar kendi gmail posta adresleri ile sitenizi takip ederler. Sayfanızı izle eklentisi bir nevi takip et butonu yerine geçmektedir. Yerleşim sekmesinde gadget ekle diyerek, izleyiciler eklentisi ekleyip kaydet demeniz eklentiye sahip olmanıza yetecektir. Üye olan kişiler yazılarınız hakkında bilgileri blogger kullanıcı ise panelde görebilir iken, posta ile de ayrıca bildiriliyor.

Hiç yorum yok: