Blogger - Blogspot Yazar Yönetici Ekleme

blogger yazar
Blog sayfanıza sizlerin haricinde arkadaşlarınızın ve ya başka kişilerin içerik girmesini sağlayarak daha fazla içerik sahibi olabilirsiniz. Blogger yani blogspot sitenizin güncelliğini ve çeşitliliğini arttırmak açısından zenginlik katarak, alternatif bakış açılarına ve makalelere blogger yazar ekleme ile sahip olabilirsiniz. Yönetici ya da konuk yazar olarak eklemek istediğiniz kişi var ise sadece e-mail adresi yeterli olmaktadır.

Nasıl Yapılır?

blogger yazar ekleme
  • Blogger adresinize giriş yapın ve panelinizden Ayarlar » Temel sekmesine giriş yapın.
  • Giriş yaptığınız ekranda yazar eklemek için en aşağıda İzinler Bölümü bulunmaktadır. Bu bölümde Yazar Ekle yazısına tıklayınız.
  • Karşınıza butonun hemen üstünde küçük bir pencere açılacaktır. Bu ekranda yazar olarak kabul etmek istediğiniz kişinin posta adresini yazın.
  • Daha sonra Yazar Davet Et butonuna tıklayarak işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.
Bu işlemleri yaptıktan sonra yönetici yapmak istediğiniz arkadaşınızın e-mail adresine davet mesajı iletilecektir. Postayı kabul ettikten sonra blogger adresine yönlendirilecektir ve yazar olacaktır. Eğer kişiye tam yetkilerde vermek istiyorsanız aynı bölümde kişide ekli şekilde listelenecektir. Bu alandan kişiyi seçip, yönetici yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok: