Wordpress Nedir, Ne İşe Yarar?

wordpress
Bir içerik sistemi olan Wordpress fazla kodlama bilgisi gerektirmeden içerik üreterek çevrimiçi yayın yapabileceğiniz bir site kodlama platformudur. Wordpress ile temalara ve ihtiyaç duyulan tema eklentilerine fazla kod bilgisi gerektirmemektedir. Wordpress Aslında özgün bir kodlama Platformu olsa dahi wordpress.com ve wordpress.org arasında farklılıklar bulunmaktadır.

Wordpress.com ve Wordpress.org Arasındaki Farklar Nelerdir?

Wordpress.com, Wordpress.org’un sadeleştirilmiş bir halidir diyebiliriz. Wordpress.com altyapısı oldukça zayıftır tema ve eklenti bulmada çok fazla sıkıntılar çekebilirsiniz Wordpress.org da ise böyle bir sıkıntınız pek olmayacaktır. Çünkü Wordpress.org için sayısız miktarda site kodlayıcısı tema ve eklenti gibi ürünleri kodlayarak ücretli ve ücretsiz olarak sunabilmektedir.

Wordpress Ne İşe Yarar?

Genel olarak kendinize site açmak istediğinizde edinmeniz gereken domain ve hosting’dir. Site açmak için satın aldığınız host alanı üzerine kendi tasarlamış olduğunuz siteyi yükleyebilirsiniz. Sitenizi tasarlamak için hazır scriptler kullanabileceğiniz gibi kendi sitenizi de İstediğiniz şekilde kodlayabilirsiniz. Wordpress avantajı ile temel site kodlama arasındaki fark ise burada başlamaktadır. Wordpress ana dosyalarını kurduğumuz hosting alanı üzerinden çevrimiçi bir şekilde ücretli ve ücretsiz fark etmeksizin sınırsız tema ve eklentilere sahip olabiliyoruz.
Site kurmak için alanınıza kendi temanızı kodlayabileceğiniz gibi Wordpress alternatifi olan Blogger, Joomla, Opencart gibi birçok sistemler bulunmaktadır. Ama genel itibari ile açık kaynak kodlu olması, sürekli güncellenmesi, sürekli kendini geliştirmesi ve sınırsız erişim sağlaması Wordpress'e talebi arttırmaktadır.
Kısaca özet geçecek olursak Wordpress platformu sayesinde, çok kısa süre içerisinde istediğiniz bir siteye, istediğiniz tasarımda sahip olabilirsiniz. E-ticaret için Wordpress ve Opencart, Forum için Vbulletin - Xenforo - MyBB, Blog site açmayı düşünüyorsanız ise bu iş için Google’nin sunmuş olduğu Blogger alternatifini değerlendirmenizi öneririm.

Hiç yorum yok: