Google Özellikleri İle Tanışın!

Gündelik hayatımızda birçok kez kullandığımız Google’nin olabildiğinden fazla özellikleri var aslında. Müthiş bir şekilde kod dizilimine sahip olan Google alt yapıları, insanlarında hayatını kolaylaştırmak için birçok seçenekler sunabiliyor. Ben ise sizlere Google’nin çoğu kişi tarafından bilinmeyen özellikleri arasından sizlere 7 tanesini seçtim. Bakalım bunlar neler:

Hava Durumu Öğrenme

hava durumu Google üzerinden aslında ek bir uygulamaya duymadan bulunduğunuz konumun hava durumunu anında birkaç tuşla öğrenebilirsiniz. Nasıl mı?
Google’ye girip arama kısmına sadece “hava durumu” yazmanız yeterli. Sizin konumunuzu otomatik olarak algılayan Google alt yapısı size bulunduğunuz konumun hava durumunu hemen ekrana serecektir.

Mesafe Öğrenme

mesafe öğrenme Bir seyahate mi çıkacaksınız? Ya da bir uzakta olan bir akrabanız size misafir mi gelecek? Varış noktasıyla bitiş noktasını Google’ye yazmanız yine yeterli olacaktır. Örneğin;
Ankara Antalya Mesafe sorgusuna çıkan ekran altta bulunmakta. Sizin Google’ye yazmanız gereken ise sadece “varış bitiş mesafe” şeklinde olması biz sizler için “ankara antalya mesafe” sorgusunu gösteriyoruz.

Uçak Bileti

uçak bileti Seyahatle ilgili konuşmuşken bu konuya değinmeden olmazdı. İlginç ama bir güzel uygulama daha. Google’ye uçak uçuş kodunu yazdınız mı size hemen bilgi ekranını getirebiliyor. Resimden inceleyebilirsiniz.

Kendimi Şanslı Hissediyorum

google doodle Google arama motoru günlük olarak hayatımızın birçok yerinde, yerini kapmış bile. Günlük olarak sayısız kez kullanabiliyoruz. Birçok kez giriyoruz. Peki ya “Ara” butonun yanında bulunan “Kendimi Şanslı Hissediyorum” butonunu hiç merak ettiniz mi? Bu butona tıkladığınızda çok şaşırabilirsiniz ve ilginç duygular içerisine girebilirsiniz. Google doodle'yi bir denemenizde tavsiye var. 😉

Hesap Makinesi

hesap makinesi Yine Google yine ilginç bir o kadar gerekli mi, gereksiz mi dedirecek özellik daha. Bazılarına gerekli, bazılarına gereksiz olabilir ama bizce düşünmesi yeterli. Ne mi? Google’ye “hesap makinesi” yazman yeterli. Karşınıza küçük bir ekranda buyur efendim hesap makinesi kullan diyor.

Resimle Arama

google resimle arama Google’de hep yazıyla arama yaptınız. Peki ya düşündünüz mü hiç resimle arama olur mu? Tabi ki Google dersen olur. Google bizlere bir çok seçenek sunma üzerine kurulmuş örümcek robotlar ve botlar ile çalışan yazılımlar ağından daha fazlası gibi düşündürebiliyor bazen insana. Hadi o zaman sende durma! Merak ettiğin bir resim varsa internette ara. Google aradığın resim üzerinden, resim ile aynı ve benzer resimleri sana sergilesin. Yapman gereken tek şey ise resimler ekranındayken köşede bulunan küçük kamera ikonuna tıklamak.

Renk Kod Bulucu

renk kodları Aslında bir çok özellik eklemeyi düşünüyordum ama makale sıkıcı olmasın diye öz bir metin yazmak istedim. Ziyaretçilerimiz için işe yarayabilecek yedi özellik arasında biz webmaster arkadaşlara bir özellik daha eklemiş bulunduk makaleye. Site kodlama ile uğraşan bir çok kişi bilir, vazgeçilmez o aranan altı harfli renk kodu. Kodlamaya yeni başlamış webmaster bazı arkadaşlar sorabiliyor. Renk kodları nasıl bulurum diye. O zaman son maddemiz olan arama yöntemine bakalım. Google’ye girip “#000000” tarzında alt haneli renk kodunu yazman yeterli.

Hiç yorum yok: