Site İçi Linkleme Nedir? Nasıl Yapılır?

site linkleme

Site İçi Linkleme Nedir?

Site içi linkleme, Google, Yandex, Bing gibi arama motoru botları sitenize girdiğinde önbelleğine alırken diğer linklerinizi de gezmesine ve indexlenmesine imkan tanımaktadır. Site içi link yapısı inşası yapmak SEO açısından oldukça önemlidir.
Makaleleriniz içerisinde kullanmış olduğunuz site içi linkler, sitenizin sayfalarını gezen botlara içeriklerin bulunabilirliğini kolaylaştırdığı kadar, kullanıcıların da rahat bir gezinme yapmasını sağlayacaktır. Linklemeyi doğru yapmanız durumunda Google sitenizi ödüllendirecektir ve üst sıralara çıkmak gibi amaçlarınıza SEO olarak destek olacaktır. Buna ek olarak kullanıcıların sitenizde gezinmesinden dolayı hemen çıkma oranlarında kayda değer düzelmeler göreceksiniz. Okuyucular istediği bilgilerde doğru veriler sunmanız, karşılığında doğru makaleler içerisinde site içi link yapısı ile gezdirmeniz hem okuyucuyu mutlu eder iken hem de Google botları tarafından gezinme de SEO’ya pozitif artıları görülür.
Site içi linkleme arama motorları optimizasyonu bakımından oldukça önem taşımaktadır. Site içi link inşası yapar iken dikkat etmeniz gereken birkaç özellik bulunmaktadır. Bunlar;
  • Kullanıcıları doğru sayfalara yönlendirin. Yanlış bir şekilde sayfaya göndermenizi kullanıcılar hoş karşılanmayacağı gibi Google gibi arama motorlarının botlarının yanlış bilgiler ile yanlış içerikler öne çıkarmanıza sebebiyet verebilirsiniz.
  • Makalenizin uzunluğuna göre site içi link verin. Örneğin: Yaklaşık 500 kelime bir makale ise 1-2 gibi tercih edebilecek iken, 1000 gibi kelime oranına sahip ise 2-3 gibi link vermek daha yararınıza olacaktır. Site içi link verme oranlarını doğru orantılı yapın.
  • 404 hatası bulunan sayfalarınıza link vermek oldukça yanlış bir harekettir. Böyle bir hata yapmak insanları, botları pek memnu edici bir davranış olmaz.
  • Önemli anahtar kelimelere link inşası ile sayfalarınızı ilgili yerlere yönlendirin. Bu sayede yönlendirmiş olduğunuz sayfanın otorite puanını da artırmış olursunuz.
  • Makalenizin ve ya sitenizin durumuna göre isteğe bağlı yeni pencerede link verebilirsiniz.
  • Alt etikleri kullanmanız SEO’da fayda sağlar.

Hiç yorum yok: