Wordpress Yorumları Nasıl Kapatılır?

Wordpress kullanıcıları bazen temalarında yorum özelliğini kapatmak isteyebilirler. Sebepleri arasında spam yorumlardan dolayı kaldırmak istenmesi olsa da WP temasında tüm yorumları tamamen kaldırmak isteyen kullanıcılar da bulunmaktadır. Bu bölümü kaldırmak oldukça kolay adımlar ile yapılabilmektedir. Herhangi bir eklenti ile yorum yapmayı kapatma gibi bir ihtiyacınız olmadan aşağıda listelenen anlatım ile hızlı bir şekilde yorum bölümünü silebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak yeni yazılarınıza yapılacak olan yorumları kapatmak ile başlayabiliriz. Wordpress tema panelinizde Ayarlar » Tartışma sekmesine girin.


  • Karşınıza gelen bölümde, yukarıda ki resimdeki gibi seçenekleri kaldırın. Bu işlem ile yeni yazılara yapılacak olan yorumları kapatmış olacaksınız.
  • Şimdi ise sıra geçmişte yazılarınıza yapılmış olan yorumlar özelliğini kaldırmaya geldi. Wordpress admin panelinizde bu sefer Yazılar » Tüm Yazılar kısmına geçin. Bura geldikten sonra aşağıda bulunan ekranda görünen ekran tercihleri butonuna tıklayın.

  • Şimdi ise tüm işaretli seçenekleri kaldırıp sadece yorumları seçili bırakın.


  • Sayfa başına gösterim sayınızı istediğiniz sayıda ayarlayabilirsiniz. Burada ki amacımız bir kerede ekranda daha çok sayıda içerik görmek. Unutmadan hatırlatmalıyım ki, listeleme sayısı 999 ile sınırlıdır. Uygula butonuna tıkladıktan sonra yorumlar ile ilgili olan sekme kalacaktır.


  • Başlık seçeneğini seçmeniz ile listede bulunan tüm yazıları seçmiş olacaksınız. Hemen üzerindeki seçeneği ise düzenle yaptıktan sonra uygula butonuna tıklayın.
  • Bu işlemlerden sonra yorumları tamamen kapatmak istediğiniz içeriklere dair düzenleme ekranı gelecektir. İstediğiniz yazınızın tüm yorum bölümü özelliğini kapatabilirsiniz.

Hiç yorum yok: