İyi Ürünü, Kötü Pazarlama Tehlikesine Girmeyin!

ürün pazarlama

Birçok marka ürünü ortaya çıkarmakla o kadar çok meşgul ki bu süreçte atladığı unsurlar satışın başarısız olmasıyla sonuçlanıyor. Bununla birlikte şirketin büyüklüğüne bağlı olarak markaya güven düşüyor aynı zamanda vakit-nakit zararı kaçınılmaz oluyor.

Ne Satıyorsun?

Atlanmaması gereken en önemli unsurlardan biri markanın sattığı ürünü tanıması, pazardaki yerini, hitap ettiği kitleyi kavramasıdır. Bugüne kadar belki binlerce orta ölçekli firma, dünya ölçeğinde üst sıralarda yer alan markaları yerinden edecek ürünler ortaya çıkardı. Bu bir telefon olabilir, bir dil kursu olabilir, bir içecek olabilir. Aklınıza ne geliyorsa. Fakat bahsettiğim sebepler ve diğer etkenler sonucunda birçoğu başarısız oldu. Hatta büyük bir kitle üründen haberdar bile olmadı.

Tabi bunlara aldırış etmeden yolumuza devam edelim!

Ne Yapmalıyız?

Günümüz şartlarında, ortaya çıkan üründen çok pazarlamanın önemini açıkça görüyoruz. Siz istediğiniz kadar kusursuz bir üründe çıkarmış olsanız insanlar tarafından bilinmediği sürece ürününüz Mısır Piramitleri kadar gizemli kalmaya devam edecek… (ACI GERÇEK)

Ürünün yapım aşamasında yapmanız gerekenler;

Ürününüzü Tanıyın!

Bunu tüm samimiyetimle söylüyorum, sadece 1 saat boyunca oturup başka hiçbir şey düşünmeden ortaya çıkardığınız ürünün dinamiklerini, nedenini, niçinini düşünmeniz bu aşama için yeterli olacaktır.

Rakibini Tanı!

Sizinle aynı kulvarda ilerleyen birçok rakibiniz olacaktır. (Eğer bir uzay mekiği icat etmediyseniz.)

Rakiplerinizin neler yaptığını inceleyin. Tüm stratejilerini yakından izleyin. Onları hırsla değil, merakla takip ettiğiniz sürece ürününüzün satışında ne kadar yardımı olacağına inanamayacaksınız!

Kime Hitap Ediyorsunuz?

Ürününüzün kimlere hitap ettiğini belirleyin. Belirlediğiniz topluluğu segmente edin ve onların yaşam tarzları hakkında fikir sahibi olun.

Çalışacağınız Firmaları Belirleyin!

Eğer hali hazırda bünyenizde yeterli bir pazarlama-reklam ekibi bulunmuyorsa hangi firmayla çalışacağınızı belirleyin. Çalıştığınız firmalara ne kadar özen gösterirseniz o kadar iyi geri dönüş alırsınız.

Reklama Ne Kadar Bütçe Ayıracaksınız?

Günümüzde binlerce farklı reklam seçeneği var. Billboard’lar afişler, broşürler, TV reklamları, Sosyal Medya reklamları ( Facebook, Twitter, Pinterest v.b. ) Bu havuz içerisinde boğulmadan doğru kararlar vermeniz gerekiyor. Pazarlama-reklam konusunda çalışacağınız kişilerle bir araya gelin önceliklerinizi belirleyin. Ayıracağınız bütçeyi belirlediğinizde sizin için işler daha kolay olacak.


Hiç yorum yok: