Başarılı İçerik Stratejisine Nasıl Başlanır?

başarı

Hedef kitlenizi sadık müşterilerinizi çok iyi tanıdığınızı düşünebilirsiniz ancak, artık birçok pazarlamacı segmentlere odaklanmaktadır. Kitlenizi yaş aralığı, cinsiyet ve konum gibi faktörlere göre değerlendirin. Bir markanın alıcısı neye dikkat eder neye önem verir değerlendirin. Markanın hangi ihtiyaçlara karşılık verebileceğini belirleyin. İçerik stratejisi planı hazırlarken kitlenize farklı bir bakış açısıyla yaklaşarak kitlenizde merak uyandırabilecek ilgilerini çekebilecek içerikler ortaya koyun. Kendinize bir empati haritası oluşturun.

İçerik Biçiminizi Belirleyin

En iyi içerik hazırlama biçiminin müşterilerinizin bakış açısına göre olduğunu unutmayın. Müşterilere soru sormak ve onların cevaplarına göre içerik biçiminizi belirleyin. Müşterilerin vakit geçirdikleri platformları arattıkları şeyleri tespit ederek buna göre içerik hazırlamak size olumlu sonuçlar getirecektir. Günümüzde en iyi içerik biçiminin fotoğraf ve video olduğu savunulmaktadır ancak bu her müşteri için geçerli değildir.

Anahtar Performans Göstergesi Ayarlayın

Oluşturduğunuz içeriklerin etkileşimlerini izlemenizin yanı sıra anahtar performans göstergesini belirlemeniz de gelecekteki oluşturacağınız içerik stratejilerinin etkileşimiyle ilgili size ön bilgi vermektedir. Örnek olarak müşterilerinizin sizin hazırladığınız içeriklere hangi cihazlardan eriştikleri daha sonra oluşturulacak içerikler için bu bilgi göz önünde bulundurularak gerekli düzenlemeler sağlanabilir.

Neyin İşe Yarayıp Yaramayacağını Belirleyin

Herhangi bir strateji belirlerken geçmiş yıllara ait başarılara ve çalışmalara bakarak eksikliklerinizi tamamlamanız gereken yönlerinizi görebilirsiniz.

Hiç yorum yok: