Blogger Nedir? Nasıl Blogger Olunur?

blogger

Blogger Nedir?

Blogger ne demek anlamını öğrenmek için ilk olarak Blog nedir buna cevap vermeliyiz. Blog, kişilerin düşüncelerini teknik bilgi gereksinimi olmadan kendi istedikleri şekilde oluşturdukları günlük ile benzerliği bulunan sanal notlardır. Blogger, bloglarınızı oluşturmak için kullanabileceğiniz Google tarafından ücretsiz sunulan blogspot uzantıya sahip olan bir platformdur. Blogger olmak istiyorsanız sizin için oluşturulan bu platform sizlere istemiş olduğunuz her türlü imkanı sunacaktır. Blogger nedir sorusunu kısa bir şekilde açıklık getirdi isek, diğer başlıklarımız olan blogger nasıl olunur, blogger ne işe yarar bunlara değinebiliriz.

Blogger Nasıl Olunur?

Blogger olmak için ihtiyacınız olan sadece bir gmail hesabı. Gmail hesabınız ile Blogger giriş yaparak kendinize bir kullanıcı profili oluşturup kolay bir şekilde ücretsiz blog web sitesi kurabilirsiniz. Nasıl blogger olunur diye aklınızda sorular bulunmakta ise şu adımlar ile başlayabilirsiniz;
nasıl blogger olunur
  1. Size ait bir gmail hesabı edinin.
  2. Daha sonra kendiniz için blog fikirleri üretin. İyi işler çıkarabildiğiniz, Blogger sitenizi ziyaret eden kullanıcıları sitenizde tutmaya yönelik, anlatmaya çalıştıklarınızın okunurluk seviyesi yüksek olabilecek bir konu üzerine belirleyin. Kısacası kendinizi en iyi anlatmak istediğiniz şekilde konunuzu belirleyin.
  3. Blogger nedir öğrendiğimize göre Blogger olmak için önemli olan diğer konu ise blog adı ne olmalı. Blogger adınızı belirleyin.
  4. Daha sonra Blogger açmak için Blogger.com giriş yapın.
  5. Blogunuzu oluşturun butonuna tıklayın ve ücretsiz blogunuzu oluşturmak için oturum açtıktan sonra karşınıza gelen ekranda yeni blog butonuna tıklayın.
  6. Karşınıza gelen ekranda, Başlık bölümününe bloğunuzun adını yazın.
  7. Bir alt satırına ise blog adresi uzantısı oluşturulacak. Burada almak istediğiniz blog adresi kullanılıyor ise size “bu blog kullanılmaktadır” diye uyarıda bulunacaktır. Blog adresiniz almaya uygun olduğu zaman yanında mavi tik belirerek, “bu blog adresi uygun” diye belirtilir.
  8. Blogger temanızın nasıl olmasını istiyor iseniz kendinize uygun olarak en çok beğendiğiniz temayı seçin daha sonra Blog oluştur butonuna tıklayın. İşlemler bu kadar basit artık bir blog adresi sahibisiniz.

Blogger Ne İşe Yarar?

Ne demek bu konuya açıklık getirdik. Devamı olan Nasıl olunur bu konuya da açıklık getirdik. Biraz da blogger ne işe yarar buna değinelim. Blogger üzerinden kendinize ait bir adres sahibi olursunuz ve online olarak düşüncelerinizi günlük gibi tutabilirsiniz. Sınırlar sizin belirleyeceğiniz kadardır. Yani bilgi verebilir iken, ister nasıl yapılır makaleleri ele alabildiğiniz gibi ister iseniz bilim ile ilgili teoriler yazın. Yani burada ki kısıtlama sizin belirlediğiniz kadardır. Kendinize ait adresinize istediğiniz makaleleri yazarak online olarak insanlara ulaştırabilirsiniz. Blogger olmak kolay değildir elbet belirli bir emek ve zaman ayırmanız gerekmektedir. Blogger kullanmakta acemi iseniz, Blogger Nasıl Kullanılır? makalemi inceleyerek blogger kullanımı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Hiç yorum yok: