UTM İle Reklam Geri Dönüşlerinizi Takip Edin

utm kodları

UTM Nedir?

Google'nin Analytics için belirlemiş olduğu utm kodları ile reklam vermiş olduğunuz kampanyalar hakkında trafik değerinizi analiz edebilir, geri dönüş oranlarınıza bakabilirsiniz. UTM kodları, ürününüz veya teknik satış stratejinizi belirlemiş olduğunuz trafiklerin geri dönüşlerini kontrol etmenizi sağlar.

UTM Kodları Anlamları

Online ortamda belirli bir sosyal platform olsun ya da yayın yapan bir site olsun reklamlarınızı verirken gelen trafiğin analiz edilmesi kampanyanızın faydasının ne kadar olduğunu ölçmenizi sağlar. Belirli bir kampanyadan gelen trafiğin düz bir link ile verilmesi kampanyadan gelen trafiğin nereden,  hangi kelime ile hangi zamanlarda gerçekleştiğini ölçmenizi zorlaştırabilir. UTM kodları ile verilen site adresleri zamanı, kelimeleri ve gelen trafiğin yönlendirmesini kolay bir şekilde analiz etmenizi sağlar. İşte işinize yaracak olan kampanya trafik takibi yapmanızı sağlayabilecek olan UTM kodları:
  • utm_source: Kampanyanızı hangi kaynaktan geldiğini bildirmektedir ve kullanım zorunludur.
  • utm_medium: Kampanyanızın aracını belirtmektedir ve kullanılması zorunludur.
  • utm_campaign: Kampanızın adının ne olacağını içerir ve kullanılması zorunludur.
  • utm_term: Kampanızın için yer alan anahtar kelimeleri belirtmektedir, arama terimi içerir. Kullanılması şart değildir ama önerilir.
  • utm_content: Kampanızın A-B testlerini yapmanıza yarar, kampanya içeriği hakkında bilgi vermektedir. Kullanılması şart değildir ama önerilir.

UTM Kodları Nasıl Oluşturulur?

UTM kodlarını kullanırken tam anlamlandırabilmek için yanlış kullanım yapılmamalıdır. Kampanya (reklam) takiplerinizi yapabilmek için kullanacağınız bu kod dizileri sıralı bir şekilde eklenmektedir. Aşağıda örnek kullanımını bulabilirsiniz.

Örnek Kullanımı

https://www.hacoos.com/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=icerik&utm_content=utmyazisi&utm_term=utmnasilolusturulur

Hiç yorum yok: