Adsense Reklamlarını Lazy Load İle Geç Yükleme

adsense lazy load
Gelir kaynağı olarak kullanılmakta olan Adsense’ye birçok webmaster aşinadır. Google Adsense, yayıncıların sitelerini daha da geliştirmelerini sağlayan bir motivasyon aracı ve gelir kaynağıdır. Ancak Adsense reklamları site açılış hızlarını çok fazla geciktirmektedir. Bu açılış gecikmesi sitenizin trafiğini etkileyebileceği gibi Google sıralarınıza da etki edebilmektedir. Bunun önüne geçmek için Adsense reklamlarını tembel yükleme ile ertelemek gerekmektedir.
Tembel yükleme ile sitenizin reklam kodlarını site açıldıktan sonra yüklersiniz, tıpkı resimleri geç yükleyip erteleme gibidir. Ayrıca sitenizinin reklamlarını bot trafiği sağlayan Traffic Spirit, Jingling gibi programlardan da bir nebze korumuş olursunuz. Bot trafik gönderen bu araçlar yapıları gereği sitenizde gezinememektedirler. Site açılışında adsense direk yükleme yapılır ise bot trafiklerde yükleme yapmaktadır. Ama bu yüklemeyi erteleme yaparak gezinme yapamayan bu botlara karşıda korumanın yanına ek olarak Pagespeed ve Gtmetrix skorlarınızı yükseltebilirsiniz.

Reklamlar Nasıl Geç Yüklenir?

İlk olarak Google’nin sitenizde <head> ile </head> arasına koyması istediği
<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
Kodunu kaldırmalısınız. Bu kaldırma sadece reklamları geç yükleme yapmak içindir. Head kodları arasında bulunan kodlar sitenizin arkaplanda ilk çalıştırması gereken kodlardır. Bu kaldırılan kodlar yerine adsense javascript kodunu body etiketleri arasında taşımak geç okunmasını sağlayacak ve ek olarak ufak bir Lazy Load kodu ile en son reklamların yüklenmesi yapılarak tembel yükleme sağlanacaktır.
Daha sonra sitenizde body kapanış etiketinin hemen üzerine
<script type='text/javascript'>
//<![CDATA[
// Lazy Load AdSense
var lazyadsense=!1;window.addEventListener("scroll",function(){(0!=document.documentElement.scrollTop&&!1===lazyadsense||0!=document.body.scrollTop&&!1===lazyadsense)&&(!function(){var e=document.createElement("script");e.type="text/javascript",e.async=!0,e.src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js";var a=document.getElementsByTagName("script")[0];a.parentNode.insertBefore(e,a)}(),lazyadsense=!0)},!0);
//]]>
</script>
kodlarını ekleyerek kaydedin. Yapmış olduğumuz işlem bu kadar. Şimdi GTmetrix ve Pagespeed skorlarınızı ve sitenizde reklamların tembel yüklemesini kontrol edebilirsiniz.

Hiç yorum yok: