İnstagram’da Satış Yapmak İsteyenlere 8 İpucu

instagram ipuçları
Zamanımızda instagram gibi sosyal medyaların kuvvetli bir satış yapma aracısı olarak ön plana çıkması ile beraber satış yapmak isteyen kişiler aklında birçok soruya cevap aramaya başladı. Milyonlarca insanların kullanmak olduğu sosyal ağlarda ürün veya hizmet satmak için karar verdiniz ve İnstagram’da satış yapmak istiyorum dediniz. Pekala satış yaparak pazarlama strateji planladınız mı? Reklamlardan getiriyi daha da fazlalaştırmak için sizin için birkaç satış yapma tekniklerini ve dikkat edilecek noktalar nelerdir makalemde inceleyerek bulabilirsiniz.

Akılda Kalıcı Bir Marka Ol

İnstagram’da ürün satışı yapmayı düşünüyor iseniz ilk olarak yapmanız gereken adım bir İnstagram Hesabına sahip olmaktır. Burada dikkat edilmesi gereken husus ise açacağınız instagram hesabınızı marka ismiyle oluşturmak. Zira kişisel hesaplar ile yapılan reklamlar marka bilinci olan hesaplardan daha arkaplanda durabilmektedir. Marka isminiz ile hesabınızı oluştururken ise akılda kalıcı, satacağınız ürün ile ilgili bir isim olmasına dikkat etmeli ve zihinde yer edinebilecek bir logoya sahip olmak önemli.

İnsanları Etkileyebilecek Ürün Resimleri Yükle

İnstagram sosyal platformu da diğer sosyal platformlar gibi fotoğraflar İle ön plana çıkmaktadır. Ürün reklamı yaparken resimlerinizin ilgi çekici ve düzenli olmasına dikkat etmeniz size yarar sağlayacaktır. Ürün ile ilgili çekilmiş olan net resimler, farklı açılardan çekilmiş resim seçenekleri ürünün incelenmesini kolaylaştırdığı gibi insanlar resimler arasında daha da gezinerek ürünü inceleyecek ve satış yapmanızı daha da kolaylaştıracaktır.

Etiketsiz Paylaşım Yapmamaya Dikkat Et

Satacağınız ürünlerde instagrama ait olan etiketleme biçimi ile gönderi altında alakalı etiketler yapmanız yapmış olduğunuz reklamın daha çok alanda gösterilmesini sağlayabilecektir. Örneğin; Mobilya ile ilgili bir satış yapıyor iseniz #uygunmobilyalar , #engüzelmobilyalar gibi aşırıya kaçmayacak şekilde birkaç etiket kullanmanızda fayda var. Bu etiketler görünürlüğünüzü daha da fazlalaştıracaktır.

Etkileyici Cümleler İle İlgi Çek

Yapmış olduğunuz hesabınızdaki paylaşımlarınızda ve reklamlarınızda etkileyici cümleler eklemek sizi daha akılda kalıcı kılabilir. Kullanıcılara için yapmış olduğunuz reklamlarda satış odaklı cümleler yerine hesabınıza bakıp daha çok ürün incelemesini yapabilecek cümleler kurmak daha mantıklı olacaktır. Kullanıcılar bir gönderiyi görüp geçmek yerine bütün gönderiler arasında gezebilecek şekilde cümleler kullanılmalıdır. Örneğin; “En İyi Mobilya Rüya Modern Takımı” yerine. “Alanında Öncü Birçok Mobilyayı Tasarladık. İşte Rüya Modern Takımı” gibi kelimeler insanların merak duygusunu uyandıracak ve profilinizdeki diğer ürünleri incelemesini sağlayacaktır.

Hesap Bilgilerini Güncelle

Satış yapmış olduğunuz İnstagram hesabınızı sürekli olarak güncel tutun ve size ulaşım imkanları olan her türlü ulaşım araçlarını ekleyin. Her insan farklı seçenekler kullanabilmektedir. Whatsapp Ulaşımı, Telefon, Website gibi bir çok seçenekleri satış yapacağınız kişilere sunun.

Takipçi Sayını Artır

İnstagram’da yeni bir hesap oluşturduysanız muhtemelen hiç takipçiniz olmayacaktır. Peki nasıl takipçi sayınızı artıracaksınız? Bunun en kolay yöntemi insanları takip etmeniz. Sizlere geri dönüşü olacaktır. Yanında alternatif olarak reklamlar ve beğeni görüntülemelerinden gelecek takipçilerinizde olacaktır.

Sorulan Sorulara Cevap Ver

Satış yağmak istediğiniz ürün ile alakalı olarak sorulan tüm soruları cevapsız bırakmayın. Kullanıcılar için ürünün ulaşılabilirliğini kolay bir hale getirin. Sorulan fiyat, renk, ulaşım, ödeme gibi bir çok soruya kayıtsız kalmayın, ayrıntılı bir şekilde cevaplar bırakın. Sürekli takipçilerle etkileşim içinde olun.

Çok Fazla Ürün Ekle

Satacağınız ürün gönderisini ve ya reklamını bir alan üzerine planlamak daha doğru olacaktır. Yapmış olduğunuz ilgi çekici başlıklar, etiketler, fotoğraflar gibi etmenler profilinize geri dönüş sağlayacaktır zaten. Gönderilerinizde kategorilerinde alakasız ürün fotoğrafları yerine birbiri ile ilişkisi bulunan ürünler paylaşmak daha iyi bir sunum sağlar.

Hiç yorum yok: