Satış Sitelerinde Sunum İmkânlarınızı Arttırın!

ürün sunum teknikleri
E-ticaret sitelerinde sunum satış yapmanın en önemli noktaları arasında yer almaktadır. Sunumunuzun ne kadar iyi olur ise satış getiriniz bir o kadar fazlalaşacak demektir. Satış tekniklerinizde ürününün ne kadar pazarlamasını iyi yaparsanız o kadar getiriniz fazla olur. Bu pazarlamanın odak noktası ise ürünün sunumu ile gerçekleşir.

Ürün Sunumu Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Satışını gerçekleştirmiş olduğunuz ürünün tanıtımını kusursuz yapmanız gerekir bu hiç şüphesiz göz ardı edilmeyecek bir gerçektir. Pekâlâ, ürünü nasıl daha iyi pazarlarsınız kısaca bunlara değinelim.

Ürün Resimlerini Kusursuz Kalitede Sunun

Gelişen ve yükseliş trendleri fazla e-ticaret yani çevrimiçi satış ortamlarında müşterilerin en çok aramakta olduğu standartlar arasında bulunmaktadır. Ürünlerin görsellerini sunar iken kaliteli resimler ve tüm açılara sahip görseller müşterilere gösterin. İnternetten satış gerçekleştirmek istiyorsanız markanızın ürünlerinin görselleri göze güzel gözükmelidir. Sadece bir resim ve net olmayan bir görsel baştan kaybetmenizi sağlayacaktır. Açılara önem vererek satmış olduğunuz üründe alıcı yani müşteri nereleri merak ederdi? Bunlara denk gelen görselleri ön plana çıkarın. Örneğin: Giyim markası mısınız? Bir manken ile anlaşıp ön, yan arka ve boydan resimler sunun. Su arıtma sistemi mi satıyorsunuz? Ürünün profesyonel çekilmiş resimlerinde filtrelerinizi, makine özeliklerinizi göstererek ürününüzü detaylandırın. Kendi sektörünüze ait satışını yaptığınız üründe özellikleri göze vuracak şekilde resimlerden faydalanarak gösterin.

Açıklamalarınızın ve Sloganlarınızın Albenisi Fazla Olmalı

Açıklamalarınızı detaylandırarak aralarına övücü kelimelerinizi dizin. Tabi aşırıya kaçmadan, gerçekliğini yitirmeden. Çoğu e-ticaret siteleri satış yaptıkları üründe sadece ürünün ait olan sitesinden kopyala yapıştır yaparak açıklamasını koymaktadır. Sizler daha çok satış gerçekleştirmek için ürün özelliklerine ek açıklamalarınızı, ekleyin. Örnek vermek gerekir ise: Telefon mu satıyorsunuz? Kurumsal sitesinden özelliklerini kopyala yapıştır yapıp açıklama yapmayın. Bu işi yapıyorsanız bilginizde vardır demektir. Açıklamalarınızda kelimelerin albenisinden faydalanın. Oyun mu oynamak istiyorsunuz İşte X Markası tam size göre diyerek devamında kendi ek yorumlarınızı ekleyin ya da günlük kullanımda selfie aşığı mısın? Bu Z Markasının ön kamerası senin için yapıldı gibisine. En alta ise ürünün teknik detaylarını yine ekleyin. Kendi üretmiş olduğunuz ürün ise rakiplerinizin stratejik satışlarını da not ederek, ek satış yapabileceğiniz detaylar ekleyin. Misal bir kahve dükkânının var ve siz çekip satıyorsunuz varsayalım. Kahvemiz özenle çekildi gibi sloganlar artık alışageldik oldu. Sen Yılların tecrübesi ile kahvesini tane tane işledik, özenle çekip sizin için paketledik diye üstüne eklemeler yapmalısın.

Örneklem Verebiliyorsanız Verin

Örnek ürün her zaman standart düz satışlardan daha iyi satış getirmektedir. Ürününüze ait örnekler sunabiliyorsanız hiç çekinmeden sunun. Bu sizin için hem müşteriyi memnun etmenizi sağlatacak hem de o müşteride o örnek ürün ile akıllarda iz bıraktıracaktır. Reklamlarınızı örnek ürünleriniz ile sağlayın. Yerel satış yapan bir kahve dükkânı mısın? E-ticaret sitene alanımızın bir kısmı sizin için kahvemizi gelip denemeye ne dersin? Gibi imkânlar sunarak müşteriye reklamını örnekler ile sitende barındırmalısın. Ayağınıza kadar gelen müşteri zaten sizindir (!)

Memnun Olan Müşteri Yorumlarını Gösterin

E-ticaret sitenizde ürünlerinizden memnun müşterilerin yorumlarını gösterin. Satışını gerçekleştirmiş olduğunuz üründe müşteriye ufak bir hediye sunarak, sitemizde yorumunuzun bulunmasını isteriz diyerek. Gerçek zamanlı yorum bölümü bulundurarak (örnek facebook yorum eklentisi) müşterilerinizin güvenini daha da fazlalaştırın. Birkaç müşterinize vermiş olduğunuz ufak hediye karşılığında almış olduğunuz yorumlar diğer müşterilerin kendilerinin yorum eklemesini sağlatacaktır zaten. Gerçekliği barındırmayan kendiniz yorum ekleyip şu yabancı kişi resimleri ve sizin yazdığınız yorumlardan gerçek zamanlı yorumlar daha güven vericidir.

Ürününüze Güvenirlik Katın

Yorum ile güvenirlik aldınız pekâlâ müşteriye tam güven vermeye ne dersiniz? Satışını gerçekleştirmiş olduğunuz ürün ne ise standartlarını müşterileriniz için açıklayın. Kalite algınızı olabildiğince yukarıda tutun. Olmayan kaliteyi sunamazsınız tabi ki. İlk olarak ürününüzde kalitede ilk adımı atın daha sonra yorumlara ek şekilde açıklamalarınız kalitenizi ortaya koyacaktır.

Ek Destek Medyalar İle Sunumu Destekleyin

Ürün ile alakalı ek medyalar sunmak her zaman size avantaj getirir. Sadece resim ile yetinmeyin. E-ticaret sitenizde ürün marka tanıtımınızı video şekilde sunun hiç değil ise gif formatı ile 3 boyutlu şekillerde sunmaya özen gösterin.

Hiç yorum yok: