Sunucu Lokasyon Taşımanın Google Sıralarına Etkisi

Sitenizin fazla trafik alması, teknik sıkıntılardan dolayı sunucu çökmeleri, Türkiye’ye sunucu lokasyonu taşıma gibi durumlar ile webmasterlar olarak karşı karşıya kalabilmekteyiz. Burada aklımıza ilk gelen soru site taşıması yaptığımız zaman SEO açısından zarar görür müyüz? Google sıralamalarımızı etkiler mi? gibi sorular oluyor. Twitter üzerinden Google Kıdemli Webmaster Analisti John Mueller’e bunun ile ilgili soru iletildi. Bu cevap üzerinden aklınızda bulunan sorulara net cevaplar bulabileceğinizi düşünüyorum.
Sorulan Soru:
Geçmişte host taşıması yaparak, site taşıması yaptım. Google sıralamalarında bir felaket ile karşılaştım. Site taşıma işlemlerinde SEO açısından etkilenmemek için ne yapmalıyız?
Sorunun Cevabı:
Mueller: “Tüm içerikler, url yapıları, CMS aynı tutarak olsa dahi sunucu geçişleri ile site taşıma durumu oldukça sıkıntılı bir durumdur. Bunun ile ilgili Google açısından bilmeniz gereken, GoogleBot’un sitenizi tarama sıklığını değiştireceğidir.
Bu gibi durumlarda örümcekler tarama sıklığını değiştirmekte ve zaman ile eski düzenine oturmaktadır. Yeni sunucunuzda sıkıntı yaşamamanız açısından doğru seçim yapmalı, taramaların eski düzenine oturmasını beklemelisiniz”
Not: Yukarıda bulunan bilgiler sunucu değişikliği ile ilgili google botları davranış açısından cevaplanmış bir sorudur. Eğer ki içerikleriniz Türkiye kullanıcılarına yönelik ise, sitenizi türkiye lokasyonlu sunucularda barındırmanız her zaman yararınıza olacaktır. Burada değinilmekte olan bilgi, değişiklik yapılması sonrası nasıl etkileneceğinizdir.

Hiç yorum yok: