Instagram Fotoğraf ve Story Boyutu Nasıl Olmalı?

instagram fotoğraf ve story

Instagram fotoğraf ve story paylaşımı sırasında paylaşılanların kullanıcılara net bir şekilde görünmesini istiyorsanız belirli kurallara uymanız gerekiyor. Bu sayede uygulanacak olan detaylar ile daha net bir görüntü kalitesi sağlayabilirsiniz. Tabi bu kullanım detayı mecburi olarak size sunulmuyor. Eğer bunlara uymazsanız net bir görüntü yerine kalite seviyesi düşük, sizi takip edenlerin paylaşımınızdan bir şey anlamamasına neden olacaktır. O nedenle sosyal medya sitesinde yapılacak olan paylaşımlarınıza dikkat etmeniz gerekiyor.

Bu kural sadece Instagram için geçerli değildir. Facebook, Twitter, Pinterest, Youtube gibi diğer sosyal medya siteleri içinde geçerlidir. O nedenle dikkatli hareket etmek ve belirlenen piksel kalitesine uyum sağlamak gerekiyor.

  • Instagram profil fotoğrafı boyutu: 110*110 Piksel
  • Instagram story fotoğraf veya Video boyutu: 1080*1920 Piksel
  • Instagram görsel paylaşım boyutu: 510*510 Piksel veya 1080*1080 Piksel

Instagram Profil Fotoğrafı Boyutu Nasıl Olmalı?

Instagram sayfanızda ilk dikkat çeken nokta profil fotoğrafınız olacaktır. Sizi merak ederek sayfanıza giren bir kullanıcı ilk etapta sizin bu fotoğrafınıza bakacak. Daha sonra diğer bilgilerinizi ve paylaşımlarınızı okuyacaktır. O nedenle profil fotoğrafınızın boyutu 110*110 piksel seviyesinde olmanız sizden istenecektir. Bunun için Instagram profil fotoğrafı ekleme sayfasında sizden yüklediğiniz fotoğrafınızı kesmenizi talep edecektir. Buna dikkat ederek fotoğrafınızı eklemenizde fayda olacaktır.

Instagram Fotoğraf Boyutu Nasıl Olmalı?

Instagram uygulamasının en önemli paylaşım şekli fotoğraf paylaşımıdır. İsterseniz içerisinde yazı olsun isterseniz de manzara fotoğrafı olsun kalite çok önemlidir. İnsanların o fotoğrafa bakmasına neden olacak noktaya bakmalı ve ona göre hareket etmelisiniz. Bu konuda sizden iki farklı kalite arasında paylaşım yapmanız isteniyor ya da tavsiye ediliyor diyebiliriz.

Instagram fotoğraf boyutu en küçük seviyede 510*510 piksel kapasiteye sahip olması isteniyor. En yüksek boyutta paylaşımlar için 1080*1080 piksel seviyesinde olması isteniyor. Burada dikkat edilmesi gereken nokta paylaşılan fotoğrafın kare şeklinde olmasıdır. Yüksek boyutta yapılan paylaşım açılmasını zorlaştırırken, küçük boyutta yapılan paylaşım kalitenin düşmesine neden olacaktır.

Instagram Story Video ve Fotoğraf Boyutu Nasıl Olmalı?

Instagram story video ve fotoğraf şeklinde paylaşımlar yapılmasına izin veriliyor. Burada önemli olan gene paylaşımın boyutları oluyor. İster fotoğraf isterseniz de video şeklinde bir paylaşım yapsanız dahi yapılan paylaşımın 1080*1920 piksel seviyesinde olmasını unutmamanız gerekiyor.

Bunun yapılmasının istenme nedeni kalitenin net bir şekilde kullanıcılar tarafından sağlanmasıdır. Bu boyutlara olmayan bir video daha kötü bir izleyici deneyimi sunacaktır. Daha yüksek boyutlar içinde açılım ve oynatım daha zor olacaktır. O nedenle Instagram paylaşımlarınızın tamamında bu basit detaylara dikkat etmenizde fayda var.

Boyut Ayarlamak Neden Önemli?

Instagram paylaşımlarınızı boyutlarını ayarlamanız, paylaşımlarınızın daha kaliteli gözükmesini sağlar.

Instagram Story Süreleri Ne Kadar?

Instagram storyleri en fazla 15 saniye sürmektedir. 15 saniyeyi geçen hikayeler diğer bir ek hikâyeye aktarılır.


Hiç yorum yok: